Верните хора трябва да работят на верните места, подчерта Маргарита Попова
Верните хора трябва да работят на верните места, подчерта Маргарита Попова / снимка: DarikNews.bg, Пловдив - Деляна Михнева
Верните хора трябва да работят на верните места, подчерта Маргарита Попова
58254
Верните хора трябва да работят на верните места, подчерта Маргарита Попова
  • Верните хора трябва да работят на верните места, подчерта Маргарита Попова

Трябва да избираме хора с безупречна обществена репутация по ясни критерии. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в Пловдив по повод критиките от Европейската комисия относно избора на двама конституционни съдии.

„Необходимо е всичко да е ясно видимо, за да не се налагат допълнителни доказателства. Това е просто - трябва верните хора да работят на верните места", подчерта Попова. Според нея писмото от Европейската комисия не е заплаха, а логичен акт, произхождащ от партньорството между българските и европейските институции в сферата на правосъдието и вътрешните работи.

„Когато работят двама партньори, когато знаят как да си говорят помежду си, когато се разбират и когато работят, и мислят, и правят нещата в една посока - за доброто на всички европейски граждани, няма как да говорим за изпратени писма и за писмена комуникация като за заплаха", добави още вицепрезидентът.

Маргарита Попова бе на откриването на Международна конференция „Паисиеви четения" в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" по повод 250 години „История славянобългарска".

Други новини от Пловдив