Не съм психиатър, но това поведение е патология. Тези жени гледат на нас само като на биологичен материал.

Това заяви Велико Минков, който твърди, че е баща на бебето на Габриела Славова. Мъжът присъства на мярката в съда срещу двете жени, обвинени в убийството на Пейо Пеев.

Тъщата на убития Пейо Пеев: Невинни сме

За пореден път Минков се обърна с молба към социалния министър и Агенция социално подпомагане да се направи незабавно ДНК тест, който да установи дали той е биологичен баща на 4-месечното бебе. Мъжът предлага това да стане на негови разноски.

И обясни, че социалните са му казали, че не подкрепят той да получи право да вижда детето си.

"Не и докато не бъда вписан в акта за раждане. За да не бъде травмирано детето, ако се окажело, че не съм му родител. Аз искам да направя ДНК теста, за да не травмираме детето, когато един ден се докаже, че аз съм бащата и аз поема грижите за него. Но до тогава могат да минат четири години. Моля министър Шалапатова да направим този ДНК тест, те да си знаят, че аз съм бащата. И да започнем да го подготвяме за момента, в който аз ще започна да го отглеждам, за да не бъде тогава то шокирано", коментира Велико Минков пред съдебната зала.

Красимира Трифонова, която е обвинена в убийството на Пейо заяви пред съда, че тя и дъщеря ѝ били "свързани с тези деца". "Малкото беше 2 месеца в кувьоз и никой не дойде да го види. Обичаме тези деца", каза в съдебната зала жената.

Съдът реши: Габриела Славова отива в ареста, майка ѝ остава под стража

Съдът потвърди постоянния ѝ арест и върна обратно зад решетките Габриела Пеева, която беше пусната под домашен арест с мотива, че трябва да гледа децата си.

Те обаче са дадени към момента на родителите на покойния Пейо Пеев.

„Аз съм съпричастна с желанието му да докаже, че той е баща. Разбирам емоциите му, но това е в правомощията на съда. Министърът на труда и социалната политика няма никакви правомощия да накара съда да се произнесе в някакъв времеви диапазон", заяви министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

По думите й социалното министерство все още няма пълна оценка за това как ще бъде регулирана грижата за децата. „Интересът на детето е водещ. Няма как децата да бъдат оставени в среда, която е рискова", категорична беше Шалапатова, цитирана от NOVA