Велчев: Не трябва да се делят пенсионерите
Велчев: Не трябва да се делят пенсионерите / netinfo

“Ако в бюджета на МТСП има резерви за значително увеличение на пенсиите, това не говори добре за планирането на този бюджет”. Така депутатът от НДСВ Милен Велчев коментира в Добрич думите на президента Първанов, че ще има несимволично увеличение на пенсиите.

“Евентуално покачване тази година е възможно само в рамките на резервите в бюджета на социалното министерство. Струва ми се, че това, което могат да си позволят, е да вдигнат само най-ниските пенсии”, обясни Велчев. Той заяви обаче, че според НДСВ не бива да се подхожда избирателно към едни пенсионери за сметка на други.

“Ако най-ниските пенсии станат 85 лева, то какво ще кажат възрастните хора с пенсия 90 лева? Те охолно ли живеят и справедливо ли е да бъдат подминати?”-попита бившият финансов министър.

Според Милен Велчев преизбирането или загубата на Първанов на предстоящите президентски избори няма да повлияят на целостта на коалицията. Народният представител каза, че няма основание управляващата формация да се разпадне в първите месеци на 2007-ма година, както твърди Бойко Борисов. “Дори това да стане, аз не обвързвам разпада с предсрочни избори”, заяви Велчев.

Той каза още, че е смутен от думите на президента, че хората не се интересуват от скандали, като този с бившия главен прокурор. “Не му прави чест на Филчев, че не се яви в съда. Вярно е, че има и по-важни въпроси, но такива скандали не трябва да се подминават с лека ръка”, допълни Милен Велчев.

Други новини от Добрич