Вандали изпочупиха барбекютата в пловдивския парк „Лаута“. Трите масивни барбекюта са изцяло разрушени. Бетонните конструкции са разбити най-вероятно с чукове.
 
Предполага се, че вандалите са вилнели между 01:00 и 03:00 ч. през нощта. А на постаментите с червен спрей извършителите са оставили надписи: “Месото е жестокост“, „Месото носи болка“ и „Месото е страдание“. Именно заради тези надписи се предполага, че вандалския акт е дело на вегани, посочва NOVA.

Вандали сринаха със земята барбекютата в пловдивския парк „Лаута“ (СНИМКИ)
 
В района има и охранителни камери. Полицията преглежда записите, за да установи извършителите. Щетите са за хиляди левове, съобщиха от местната администрация.
 
„Съобщиха ми съвестни граждани. За съжаление камерата, която обхваща този периметър, е на ремонт. А в парка имаме общо 24 камери, които съблюдават за сигурността. Имаме и общинска охрана", коментира Костадин Димитров, кмет на район „Тракия“ в Пловдив. 
 
По думите му, полицията ще прегледа камерите от близкия периметър, една от които е със звук.
 
„За мен хората, извършили това, са престъпници“, категоричен бе Костадин Димитров.
 
От Българския вегански съюз веднага реагираха, като изпратиха декларация, в която категорично се разграничават от случилото се в парк "Лаута".
nova.bg