вандалски акт
вандалски акт / netinfo
Районният кмет на "Тракия": Не само ще ги възстановим, но и ще изградим три нови!
вандалски акт
94841
вандалски акт
  • вандалски акт
Всички барбекюта в пловдивския парк „Лаута“ са унищожени при вандалски акт снощи.

"Не само ще ги възстановим, а и ще изградим още три нови", заяви за Дарик кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров. Тази сутрин той е получил сигнал по телефона си от граждани, които всяка сутрин се разхождат или спортуват в парка.

вандналски акт
netinfo

На постаментите на разрушените до основи барбекюта с червена боя извършителите са оставили надписи, които гласят: „Месото е жестокост“, „Месото носи болка“, „Месото е страдание“.

Всичко говори, че най-вероятно става въпрос за умишлен вандализъм. И трите барбекюта са сринати със земята, като са използвани инструменти“, каза още районният кмет.

вандналски акт
netinfo

Полицията е сигнализирана, а извършителите се издирват. В „Лаута“ има видеонаблюдение и в момента се преглеждат записите от камерите.

вандналски акт
netinfo

Надяваме се хората, унищожили обществено имущество, да бъдат разкрити, за да си понесат отговорността и заплатят щетите“, заяви Костадин Димитров и уточни, че барбекютата ще бъдат възстановени максимално бързо.

вандалски акт
netinfo

Той подчерта, че мястото е привлекателно за прекарване на свободното време от жители от целия град. Паркът вече се превърна в едно от любимите места на пловдивчани. През почивните дни на там се организират рождени дни, пикници и приятелски срещи. 

Още подробности чуйте в звуковия файл.