Ваньо Танов: Флоров е режисьорът на записите срещу мен
Ваньо Танов: Флоров е режисьорът на записите срещу мен / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Бившият директор на Агенция „Митници" Ваньо Танов сподели в предаването „Здравей, България" по Нова телевизия, че подозира бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров в режисура на изтеклите записи от разговори с негово участие, записани по времето, когато службите подслушваха телефона му. Танов даде за пример разговора с бившия премиер Бойко Борисов за проверката на покойния вече бизнесмен Михаил Михов. От него се появяват съмнения, че над Мишо Бирата, както е известен още той, се разпъва чадър.

„Трудно се отказва на премиер. В случая обаче премиерът не е оказвал никакъв натиск. Твърдя, че всичко е било изрядно, че не сме имали специално отношение към Мишо Бирата. Констатирали сме нарушенията и на него му е отнет лицензът", коментира Танов. „Това, което знам от премиера, е, че тогавашният президент (Георги Първанов) ни обвинява, че имаме специално отношение към Мишо Бирата и едва ли не трябва той трябва да ме озапти".

„Специално отношение не е имало, въпреки твърденията. Това може да се провери документално", категоричен е бившият шеф на митниците и добави: „Борисов не е злоупотребил с власт".

Според Ваньо Танов думите в записите, които се появиха в медиите, са извадени от няколко негови разговора на тази тема.

„Първоначално бяха публикувани писмено в „Галерия" разговори и с Фидосова, и с Менда Стоянова, с други", припомни Танов. По думите му в цитирания текстово разговор със Стоянова имало следният израз „три затвора се борят за еди-кой си". „Само че в моя речник това го няма обаче и после не можаха да го сглобят. Просто избързаха и знам кой е режисьорът. Аз съм бил директор на БОП и знам, че това е в неговия речник. Абсолютно сигурен съм, че тези думи са на г-н Флоров", обясни бившият шеф на Агенция „Митници", който обвини човека на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че е режисьор на записите от негови разговори.

„След като бяха правени достатъчно много опити да бъда дискредитиран и освободен, няма случай, в който аз да се срамувам", категоричен беше Ваньо Танов. „След като нямаше начин да бъда дискредитиран, някой мозък е измислил, че това може да стане чрез сина ми".

По думите на Танов жена, чийто съпруг работи в ДАНС, е била внедрена и става „приятелка" на сина му, снабдява се с ключ от квартирата му, от колата му. „В един момент гражданин от блока трябва да се обади, че той се занимава с контрабанда на цигари. Подготвени са и два сака с цигари без бандерол, които да бъдат подхвърлени в автомобила", обясни той.

Източник: NovaNews.bg