Валери Симеонов: Няма да подкрепим искането за оставка на ВСС
Валери Симеонов: Няма да подкрепим искането за оставка на ВСС / БГНЕС, архив

Валери Симеонов от Патриотичния фронт заяви, че партията му няма да подкрепи исканата оставка на ВСС, защото това е недопустима намеса в съдебната власт.

ГЕРБ поиска от ВСС да се саморазпусне

Колегата му Красимир Каракачанов допълни, че ГЕРБ са ги информирали в последния момент за намеренията си. И потвърди, че искането за оставка било заради излизащия утре доклад на Европейската комисия за правосъдието и вътрешния ред, посочва Нова телевизия.

По думите му това е и причината Патриотите да не са подкрепили становището. Не били съгласни и с факта, че поисканата оставка е заради предстоящия евродоклад. Защото това искане не можело да промени нещо, което вече е написано.

Като намеса в съдебната власт определи случващото се Ясен Тодоров от Висшия съдебен съвет. И допълни, че е имало правителства с много ниско обществено доверие, но съдиите никога не са ги призовавали  да си подават оставката.

Членът на ВСС Ясен Тодоров: Не е редно властта да иска оставката ни

Тази вечер на извънредна пресконференция ГЕРБ призоваха за саморазпускане на ВСС, тъй като според тях магистратският орган е изгубил доверието на обществото. С отделна декларация Реформаторският блок също поиска оставката на Съвета.

Източник: Novanews.bg