В страната тече военна мобилизация, твърди Волен Сидеров
В страната тече военна мобилизация, твърди Волен Сидеров / снимка: БГНЕС, архив
В страната тече военна мобилизация, твърди Волен Сидеров
77653
В страната тече военна мобилизация, твърди Волен Сидеров
  • В страната тече военна мобилизация, твърди Волен Сидеров

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров обяви от парламентарната трибуна, че в страната тече военна мобилизация. Сидеров заяви, че служители на армията в много градове са получили повиквателни, с които са предупредени да се явят в случай на нужда.

В началото на пленарното заседание Сидеров поиска парламентът да изслуша премиера Бойко Борисов, министрите на отбраната и на външните работи във връзка с посещението на държавния секретар на САЩ - Джон Кери, външния министър на Великобритания Филип Хамънд и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Предложението обаче беше отхвърлено от депутатите.

„През последните дни до партийната ни централа стигна информация, че в различни градове на страната върви процес на мобилизация. Т.е. изпращат се повиквателни към военнослужещи от запаса. Те биват привиквани и им се казва къде точно ще се явят при нужда. Ние проверихме, отделни окръжия в различни градове в страната потвърдиха това. Ние свързваме тази процедура с посещението на генералния секретар на НАТО. Мнозинството в залата не пожела да изслуша премиера и министрите затова какво се е говорило на това посещение. То потвърждава нашите съмнения, че на тази среща на генсека на НАТО с премиера и министрите ни е било поставено искането да се мобилизират български военнослужещи”, обяви Сидеров.

„В същия момент в Украйна тече подобна процедура. Вече има бунтове сред наши сънародници в Одеска област, където е украйнската хунта. Тази хунта в момента мобилизира българите в Одеса. Те се вдигат на бунт, защото не искат да  бъдат мобилиизирани да убиват свои братя по кръ и братя”, съобщи още лидерът на „Атака”.