В НДСВ не бил на дневен ред въпросът за коалиции на следващите избори
В НДСВ не бил на дневен ред въпросът за коалиции на следващите избори / снимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

В НДСВ засега не е на дневен ред въпросът за коалиции на следващите избори. Това заяви лидерът на партията Симеон Сакскобургготски пред журналисти преди началото на дискусия за публично-частното партньорство, организирана от жълтите.

Симеон Сакскобургготски каза, че не може да се начуди на нещата, които чете и чува по въпроса за явяването на оглавяваната от него партия на парламентарния вот. Той заяви, че му е криво за самата публика, че се подвежда така.

На въпрос дали е време ДПС да си почине от властта, лидерът на НДСВ отговори, че жълтите са в коалиция с Движението за права и свободи.

„Трябва да се гледа на нещата по реалистичен начин, а не на настроения”, допълни отговора си Сакскобургготски. Попитан кой е символът на българския преход, дали това са мутрите или корупцията, бившият премиер каза, че сме щели да напреднем много повече в прехода си, ако сме мислели за далеч по-позитивни неща.

„По цял свят има проблеми, има кризи, но сякаш ние винаги си мислим, че в България всичко е най-страшно, а не е така”, посочи той. Сакскобургготски смята, че в тази връзка остава валидна тезата му за смяна на чип.