КЕВР
КЕВР / БГНЕС
За срока на обявеното извънредно положение в сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е въведен ограничителен режим за достъп до всички публични заседания - открити заседания и обществени обсъждания, съобщиха от регулатора. Това се прави и в изпълнение на последните препоръки на Националния оперативен щаб за короновируса.

Предприетите мерки предвиждат в откритите заседания да участва, по възможност, само по един представител на дружества-заявители, които следва да присъстват съгласно изискванията на нормативната уредба. Като допълнителна мярка за тях е осигурена възможност да участват в заседанията и дистанционно. В случай че тяхното участие е присъствено, те са задължени да спазват въведените от КЕВР мерки за лична дезинфекция, като за целта са осигурени необходимите препарати, допълват от КЕВР.

НС реши: Без запори на пенсии и заплати, но и без отсрочки на кредитни вноски

За всички останали - журналисти, граждански, обществени и браншови организации достъпът в сградата на КЕВР е ограничен и те няма да бъдат допускани. Те могат да проследяват откритите заседания посредством редовното онлайн излъчване чрез интернет страницата на Комисията - http://www.dker.bg/bg/na-zhivo.html.

КЕВР ще провежда обществените обсъждания посредством дистанционно участие на заинтересованите лица - държавни органи, браншови организации, енергийни предприятия, клиенти и организации на потребители. Тяхното дистанционното участие може да стане чрез предварителна регистрация в Skype или чрез изпратени по електронна поща писмени въпроси и изказвания. Обществените обсъждания също ще продължават да бъдат излъчвани онлайн, добавят от КЕВР.

Комисията напомня, че за потребителите е осигурена възможност да получават всички необходими административни услуги посредством съществуващите дистанционни канали за комуникация - заявления във връзка с лицензии, издаване на сертификати, одобряване на бизнес-планове и цени, подаване на жалби и искания за достъп до обществена информация. Гражданите могат да извършват справки и да получават консултации на посочените телефони в рубрика "Контакти" на интернет страницата на КЕВР - http://www.dker.bg/. Комисията продължава да приема заявления, жалби и искания на хартиен носител, но при максимално ограничен пряк контакт и стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки, се посочва в съобщението.