В четвъртък обявяват кой ще бъде новият заместник на Игнатов
В четвъртък обявяват кой ще бъде новият заместник на Игнатов / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив
В четвъртък обявяват кой ще бъде новият заместник на Игнатов
32346
В четвъртък обявяват кой ще бъде новият заместник на Игнатов
  • В четвъртък обявяват кой ще бъде новият заместник на Игнатов

До утре ще стане ясно името на новия заместник-министър на образованието, обяви министър Сергей Игнатов. Кандидатурите са няколко и всички са много добри, обясни Игнатов, но отказа да посочи конкретни имена. Просветният министър съобщи още, че новата учебна година ще започне успешно във всички училища, няма да има забавени ремонти, а на 15-ти септември в класните стаи ще влязат 50 хиляди първокласници.

Преди няколко дни министър Игнатов поиска оставката на своята заместничка Милка Коджабашиева заради некоректно написано политическо писмо, в което се настоява класните ръководители да определят етническия произход на своите ученици. Сега просветният министър очаква избирането на новия си заместник.

„Търся човек, който с летящ старт да влезе в системата, да не се оглежда, да не се ослушва, да не губи време 5-6 месеца за адаптация. Моята мечта е да намеря човек като сър Кен Робинсън, който промени британското образование", заяви Игнатов.

Ако новият заместник прилича на сър Кен Робинсън, той би трябвало да следва принципа, че училището убива творчеството, и това трябва да се промени. Бившият вече заместник-министър Милка Коджабашиева запазва работата си в министерството и ще бъде експерт.