Уволниха служители на МВР заради злоупотреба със служебно положение
Уволниха служители на МВР заради злоупотреба със служебно положение / Sofia Photo Agency
Няколко служители на МВР са уволнени заради злоупотреба със служебно положение, съобщиха от министерството. Провиненията на уволнените са различни.

Началникът на РПУ-Шумен е дисциплинарно уволнен за неправомерно прекратяване на 11 административно-наказателни преписки за управление на моторни-превозни средства без валидна застраховка „Гражданска отговорност”. Той е прекратил неправмерно и 10 преписки за извършени нарушения на Закона за нарушения по пътищата само на основание на постъпили възражения от нарушители, без да е извършена проверка на спорните обстоятелства.

Полицай от ГКПП – Калотина, оператор на панорамното видео наблюдение, е засечен два пъти в нарушение на служебните си задължения. Вместо да подаде сигнал за влизащи и излизащи пешеходци, които пазаруват в безмитните магазини и пренасят през границата обемисти сакове с цигари, той бил засечен в две нощни дежурства да напуска многократно работното си място и сам да посещава складовете на безмитните магазини, от които купувал и пренасял в страната значителни количества цигари.

Застрахователна измама е причина за дисциплинарното уволнение на автоконтрольор от РПУ-Казанлък.