Уволнен по интернет прокурор стана адвокат
Уволнен по интернет прокурор стана адвокат / Sofia Photo Agency, архив

Уволненият по интернет разградски прокурор Станислав Стоянов стана адвокат. По едно от първите си дела в съда, в който до преди 3 години се явяваше като държавен обвинител, той сключи споразумение с бившия си шеф Любомир Георгиев.

Подзащитният на Стоянов застана пред Темида по обвинение в нанасяне на лека телесна повреда на 82-годишна жена от Цар Калоян и нейния син. Това е станало през януари миналата година след пиянски скандал в дома на възрастната жена. Санкцията за 38-годишния Еджевит Аля от Цар Калоян според подписаното и одобрено от съда споразумение е 1 година и 6 месеца пробация.

В процеса имаше още един подсъдим, 56-годишният Руси Русев и неговият защитник не пожелаха да подпишат споразумение, процесът срещу Русев ще започне отново в друг съдебен състав.

Адвокатът на Еджевит Аля Станислав Стоянов стана известен през 2010 г., когато заради необосновано забавяне с 2-3 години на разследвания, бе уволнен от работата си като районен прокурор. Тъй като излязъл в болнични малко преди да бъде уволнен, уведомлението за освобождаването му от работа бе публикувано на интернет страницата на Окръжна прокуратура - Разград.

По-късно тричленен състав на Върховния административен съд го възстанови на поста, но петчленен състав потвърди уволнението му.