/ БГНЕС, архив
Според директора на Държавната психиатрична болница в Ловеч д-р Митко Митев в последните години се забелязва тенденцията голяма част от младите пациенти да са основно с наркотична зависимост.

"Употребяват субстанции с неясен химичен състав, с неясно действие и с много трудно лечение. Дрогата е повсеместна, навсякъде. Голяма част от младите хора, които постъпват в болницата, са с такъв проблем", каза д-р Митев.

Друга тенденция, по думите му, е недостигът на лекари в провинцията, защото младите специалисти предпочитат да се реализират в София или в чужбина.

Той е на мнение, че има революция във фармацевтичната индустрия относно психиатричните заболявания. Съществуват лекарства, които се поставят един път на три месеца, което е технологичен бум, каза лекарят.

Д-р Митев отбеляза, че от 16 години Държавната психиатрична болница в Ловеч, където е и единственото Съдебно отделение, е в добро финансово състояние и никога не е имала неизплатени задължения към персонал или доставчици на медикаменти и услуги.
БТА