Установиха сaмоличността на простреляните в Белите брези
Установиха сaмоличността на простреляните в Белите брези / netinfo
Със съдействието на служители на Трето РПУ в София са издадени документи за самоличност на сръбските граждани, които пострадаха при стрелба в столичния квартал “Белите брези”. Това съобщи директорът на полицията главен комисар Валентин Петров.

Лицето, представило се за Методи Досев, всъщност е Йовица Лукич, роден в Сърбия и издирван от Интерпол за две присъди от пет и две години затвор за трафик на наркотици и насилническо поведение.

Вторият, представил се за Игор Момировски, всъщност е роденият в Сърбия Жарко Момчилович, който има присъда в Сърбия за трафик на наркотици. Ранената жена е Мария Рогошич, родена в Белград. За нея няма данни за престъпна дейност в Сърбия.

Истинският Методи Досев е български гражданин, който от години живее в щата Ню Джърси в САЩ, а истинският Игор Момировски живее в Македония и не е криминално проявен.

На трима от сърбите ще бъдат повдигнати обвинения за наркотици и оръжие и за ползване на фалшиви документи за самоличност. В тях са намерени и 14 мобилни телефона, част от които са така наречените „прави телефони” за контакт само с един човек.

На софийския адрес в „Белите брези” са били регистрирани общо 17 души, проверяват се и квартирите на сърбите в Пловдив.

Директорът на полицията съобщи още, че се проверяват мобилните телефони на простреляния бизнесмен Манол Велев, сред които има и номера на оперативно интересни лица, които, по думите му, може да са свързани както с покушението, така и с други престъпления.