Унищожават моторни резачки менте под контрола на Митница Русе
Унищожават моторни резачки менте под контрола на Митница Русе / снимка: Агенция „Митници”, архив

317 моторни резачки, китайско производство, имитация на известна немска марка, ще бъдат унищожени в склад на Митница Русе. Ментета са задържани при проверка на автомобили с румънска регистрация на ГКПП Дунав мост и ГКПП Силистра през 2008 г. и са съхранявани в митнически складове до окончателното произнасяне на съда за това каква ще бъде съдбата им. 67 от резачките, намиращи се в Русенски митнически склад, вчера бяха транспортирани до Силистра, където се намират и останалите 250 от същата афера.

Унищожаването на ментета ще бъде извършено под контрола на служители от Митница Русе и представител на маркопритежателя за България, съобщиха от Агенция „Митници”.

През следващата седмица работници от силистренска фирма ще разглобят резачките в митнически склад и ще сортират металните части и пластмасовите допълнения отделно. Ще бъде определен конкретен ден, когато всички части от разглобените инструменти ще се транспортират до базата на фирмата и металните детайли ще бъдат претопени, а пластмасовите ще бъдат изгорени.

Целият процес ще бъде контролиран от митническите органи и от представител на маркопритежателя за България, който поема и всички разходи по унищожението.