Орлин Владимиров
Орлин Владимиров / Булфото
Апелативният съд в София отложи за 8 октомври делото за убийството на Евгения Чорбанова. Причината е, че е назначената в предходното заседание медицинска експертиза, която все още не е готова.

Назначиха нова експертиза по делото за убийството на Евгения, чието тяло бе открито в куфар

Преди два месеца се проведе първо заседание по делото, което вече е на втора инстанция, след като Софийският градски съд осъди на доживотен затвор съпругът на жената Орлин Владимиров и баща му Пламен, но присъдата бе обжалвана.

Съдът назначи експертиза, която да установи механизма на убийството и причините за смъртта на жената. Експертизата бе поискана от защитата на двамата подсъдими. За изготвянето ѝ ще се ползват всички данни по делото, резултатите от аутопсията на жертвата и ще установи дали твърдяното от Орлин Владимиров, че Евгения си е ударила главата в шкаф, е довело до смъртта ѝ.

Въпреки присъдата „доживотен затвор“: Пуснаха под парична гаранция свекъра на Евгения

След тази експертиза ще трябва да пледираме и да видим какво ще реши съдебният състав, предположи адвокат Иво Найденов, адвокат на близките на загиналата. Той добави, че ако има различие в експертното мнение, може да се наложи нова, арбитражна експертиза.

Припомняме, че тялото на Евгения бе открито в куфар във водоем край Перник след едномесечно издирване през 2021 г. Софийският градски съд постанови на 20 октомври 2023 г. доживотен затвор за Орлин Владимиров и за баща му Пламен Владимиров.

След присъдата Апелативният съд отмени определението, с което Софийският градски съд е разпоредил задържане под стража на Пламен Владимиров, и му наложи парична гаранция в размер на 5000 лв.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на ден
Константин Костов/БТА