/ БТА
Главна дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) към Министерството на вътрешните работи (МВР) обявява конкурси за назначаване на 400 гранични полицаи. Това се посочва на интернет страницата на "Гранична полиция".

В щата на ГДГП са включени допълнително 1264 бройки за длъжности с полицейски правомощия, като са обявени конкурси за назначаване в МВР на първите 400 от тях. 

За 390 длъжности в Регионалните дирекции "Гранична полиция" е необходима диплома за завършено средно образование. За 10 длъжности в Дирекция "Гранична полиция" – образователна степен "бакалавър". След спечелването на конкурсите всичките 400 кандидати ще преминат шестмесечен курс в Академията на МВР.

Подаването на документи ще става в Регионалните дирекции "Гранична полиция" - Аерогари, Бургас, Русе, Драгоман, Кюстендил, Смолян и Елхово и граничните полицейски управления в София, Варна, Видин, Брегово, Петрич, Свиленград и Малко Търново. Повече информация може да бъде открита тук.

Приоритетите в дейността на “Гранична полиция” са насочени към противодействие на нелегалната миграция през държавната граница във всичките ѝ проявни форми; контрабандата на хора; трафика на хора с цел сексуална експлоатация; използването на неистински, преправени или документи с невярно съдържание за преминаване на държавната граница, както и трансграничната престъпност. Това се посочва на интернет страницата на "Гранична полиция".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Николай Трифонов/БТА