Тройно убийство и самоубийство е версията за инцидента в Пловдив
Тройно убийство и самоубийство е версията за инцидента в Пловдив / снимка: Dariknews.bg

Тройно убийство с последвало самоубийство е най-вероятната версия за кървавия инцидент на бул. "Македония" 29 в Пловдив. Към момента няма данни външен човек да има отношение към престъплението. Това съобщи на извънредна пресконференция началникът на отдел Криминална полиция комисар Николай Кирков.

Зам.-директорът на областната дирекция на МВР комисар Костадин Баков уточни, че към 11.25 часа на телефон 112 се е обадила жена, която казала, че млад мъж плаче пред входа на блока на бул. "Македония". Пет минути по-късно на местопроизшествието е пристигнал патрул на Първо РУП.

Първоначално е открито тялото на Николина Тепавичарова, а след това и мъртвите тела на двете й деца и съпруга й. 29-годишната Николина е от Чепеларе, а съпругът й Георги от Нареченски бани. Семейството е живеело под наем във ведомствено жилище на Министерството на отбраната. Двете деца са на три и девет години - Ангел и Илия.

Всички са с огнестрелни рани, каза комисар Костадин Баков. По думите му, става въпрос за битово убийство. В момента все още текат множество процесуално-следствени действия. Назначени са няколко експертизи, взето е голямо количество биологичен материал, както и натривки от ръцете на жертвите.

Комисар Баков информира, че за последно Георги Тепавичаров се е срещнал в петък следобед с брат си. Двамата се видели пред блока на семейството и разговаряли.

След като в събота и неделя родителите на Николина и Георги не успели да се свържат с тях, днес около 11 часа братът отишъл до апартамента на фамилията. Той имал ключ от дома им и отключил. Той първо видял в спалнята трупа на Николина.

По думите на комисар Николай Кирков, апартаментът е бил заключен отвътре. Всички жертви са с огнестрелни рани от законно притежавания личен револвер на Георги Тепавичаров.

Костадин Баков отказа да коментира дали семейството е имало някакви финансови затруднения.

Трябва да изпратим писма до банките и да отворим сметките им, за да видим дали са имали парични проблеми, добави той.

По данни на полицията, Николина е смятала да си отвори собствен магазин.

 

"Сержант Георги Тепавичаров беше отличен специалист. Поддържаше комуникационните системи на командно-диспечерския пункт в авиобаза Граф Игнатиево. Нямаше никакви проблеми с работата". Това казаха за Дарик колеги на 32-годишния военен.

Георги постъпил в поделението през 2011-а. Преди това работел в териториално-снабдителен център, пак към военните. При назначаването си в Граф Игнатиево е минал през психотест. Миналата година отново го е издържал.

"Всички сме втрещени. Никой не е очаквал от него да направи такова нещо. Не е споделял за финансови или лични проблеми", казаха военните.

По думите им Георги не бил конфликтна личност, държал се коректно с колегите и се ползвал с уважение. От 8 януари той е бил в платен отпуск.