Трима претенденти за мястото на Софиянски
Трима претенденти за мястото на Софиянски / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Трима са кандидатите за поста председател на Съюза на свободните демократи. Това са Милан Миланов, Румен Ангелов и Радослав Кацаров. На 7 юли, по време на национално събрание, ще бъде избран човекът, който ще заеме мястото на оттеглилия се като ръководител Стефан Софиянски.

На Националното събрание на ССД на 7 юли, което е с роля на политически конгрес, ще бъде попълнен политическият и управителният съвет на партията, а на 8 юли ще бъдат дискутирани политически проблеми, свързани с коалирането.

Възможно е ССД да стане мандатоносител на различни граждански движения, заяви пред журналисти Радослав Кацаров. По думите му ССД ще търси коалиране предимно със старите десни партии СДС и ДСБ, но не изключва диалог и с ГЕРБ.

Петър Атанасов поема председателстването на столичната организация на ССД, след като Софиянски се оттегли и от този пост. Той обяви, че приоритет на столичната организация на ССД остава обединението вдясно. От партията обявиха, че след оттеглянето от председателския пост на Стефан Софиянски, тя ще се превърне от лидерска партия, в такава, която работи като екип. Софиянски остава член на ССД.