Трима души загинаха в катастрофи през денонощието
Трима души загинаха в катастрофи през денонощието / снимкa: Sofia Photo Agency

Трима души загинаха в катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от Съюза на българските автомобилисти. За последните 24 часа са станали 32 тежки пътно-транспортни произшествия, при които са ранени 42-ма души. От тях трима с опасност за живота.

За района на София са станали 195 леки и 8 тежки катастрофи с един загинал и осем ранени, от които един с опасност за живота.

Пътните настилки в по-голямата част от страната са преобладаващо мокри, информират от Националната агенция "Пътна инфраструктура". Намалена е видимостта поради мъгла до 50 м на прохода Шипка, в района на Стражица, Горна Оряховица, автомагистралите "Хемус" /от 8 км до 52 км/ и "Тракия" /в района на Пазарджик/.

До 100 м има намалена видимост в района на Мездра, Оряхово, Козлодуй, Берковица, Лом и на автомагистрала "Тракия" /от 33 км до 46 км/; от 100 до 150 м - във Враца, Павел баня и в област Хасково; видимостта е намалена до 200 м в района на Асеновград.

Времето е облачно, като дъжд превалява предимно в Дунавската равнина, в Сливенска и в Бургаска област. Затворени са проходите Етрополе-Златица, Твърдица-Елена, и Арабаконак, както и пътищата Войводиново-Раковски, Етрополе-Тетевен, Чибаовци-Свидня, Търговище-Разград /между 2 и 5 км/, Роман-Златна Панега /между 52 км и 59 км/ и Луковит-Угърчин -Микре.

Ремонтни работи се извършват по пътя София - Плевен, Полски Тръмбеш-Свищов, Мизия-Оряхово, Скравена -Ботевград, Търговище-Разград и една от тръбите на тунела при Дупница. Всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета, през прохода Троян-Кърнаре. Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Шипка.