Много отдавна прокуратурата трябваше да се задейства по този въпрос, смята депутатът от ИТН
“Ако всички материали бяха стоварени по американската правораздавателнаа система на 12 български граждани, които да преценят кой е виновен - със сигурност нямаше да се каже, че няма доказателства. За пореден път прокуратурата замита някакъв случай. Това заяви в студиото на NOVA депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов.

“Много отдавна прокуратурата трябваше да се задейства по този въпрос. Подобен е случаят за "Седемте джуджета”. Такива неща се случват и то с участието на българската прокуратура”, каза още Йорданов.

Петков: Изправени сме за пореден път пред абсолютен саботаж на прокуратурата

В една цяла правораздавателна система, в която има право да решава дали да се задейства или не - в единия случай може да има натиск върху съответен гражданин, а в друг - прикриване на престъпление, коментира още Йорданов. “Затова са крайно наложителни промените в тази част. Трябва да има възможност доказателствата да бъдат представени пред съд и той да реши дали да бъде повдигнато обвинение или няма достатъчно доказателства. Трябва ни независим орган, какъвто ние нямаме!”

По думите на Йорданов обществото няма доверие в институцията.

“В момента имаме прокуратура, която е като военна организация, с един човек най-отгоре”, заяви Йорданов и допълни, че “Самата прокуратура така е структурирана, че главният прокурор може да спре всичко”.

Прокуратурата: Няма достатъчно доказателства за повдигане на обвинение на Борисов

На въпрос на Радомир Чолаков от ГЕРБ дали Йорданов изпитва срам, той отговори: 

“Радомир Чолаков е казал голяма глупост. Той е от опозицията, нормално е така да каже. По-скоро него трябва да го е срам от Бойко Борисов, мен няма какво да ме е сам от Кирил Петков.
NOVA