Ъ
Ъ / БТА
„Вие давате ли си сметка какво означава вчерашната поправка за „Булгартрансгаз“ - нещо, което ние им обяснявахме един месец по-рано – че ще фалират дружеството. Малка тайна – Асен Василев иска да го фалира“. Това коментира председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов по повод приетите вчера промени в Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

В отговор на въпрос за рафинерията в Бургас Йорданов каза, че може само да имат "обосновани догадки, че ако три милиарда, които в момента отиват към жълтите павета, благодарение на дерогацията", ще се пренасочат в друга посока. По думите му фирми, които ще внасят новия петрол и евентуално готовите продукти, може да са близо до ДПС и ГЕРБ.

Пеевски: Отдавна знам, че ПП-ДБ ще искат оставката на вътрешния министър, бил е притискан да работи за тях на изборите

На въпрос за поисканата по-рано днес от "Продължаваме промяната - Демократична България" оставката на вътрешния министър Калин Стоянов, Йорданов отбеляза: „Нали те го направиха министър на вътрешните работи“.

По-рано днес парламентът не събра кворум за започване на заседанието и при втория опит. Според Йорданов "най-забавното е, че вотът на недоверие е внесен от БСП", но те се регистрираха, за да направят кворум. Предполагам, че когато се случи да има кворум, те ще подкрепят правителството, така че ще ви помоля да не броите БСП като опозиция по отношение на кабинета, добави депутатът.

„Продължаваме промяната - Демократична България“ поискаха оставката на вътрешния министър

Балабанов добави, че един независим народен представител „също реши да подкрепи тези, които предаде“. По думите му БСП е подкрепила кворума в зала, което показва, че видимо като инициатор на вот на недоверие, допуска фатална политическа грешка.
Никол Николова/БТА