"Този парламент е пълен основно с лицемери. Днес е ред на БСП. Това, което предлагат те под формата на загриженост бързо да се приеме бюджета, става въпрос да се съкрати Народното събрание с от 5 до 7 дни". Това заяви председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов на заседание в Народното събрание.

Нинова: Никога не съм стъпвала в кабинет на Борисов и на Трифонов

"Причината не е бюджетът, а това, че ако този парламент не бъде съкратен, той ще приеме изваждането на Бюрото за защита от контрола на главния прокурор. Той може да приеме закриването на спецсъда и прокуратурата. Той ще приеме нов закон за НСО, която ще пази само президента, премиера и председателя на Народното събрание. Затова БСП драпат заедно с ГЕРБ, подозирам и с ДПС, това да не се случи. В момента БСП и ГЕРБ са в комплект така, както бяха в предишните парламенти, правейки се на опозиция. Г-жа Нинова дълго обясняваше, че са партия на протеста. Днес лицемерието ви е очевадно и вие отново се гушнахте с ГЕРБ", заяви той.

По думите му, "ако предложението на БСП за съкращаване на НС мине, те трябва да изпратят букет с цветя и шоколадови бонбони на Иван Гешев".

Мая Манолова към Нинова: Повярвах ви, че искате да работим заедно, била съм подведена

"Ще дойдем на разговорите с вас, г-жо Нинова, за да ви кажем, че няма да подкрепим предложения от вас кабинет. Не че не го знаете", посочи Йорданов.