"Добре се позанимавахте с мен, изляхте си емоциите, надявам се и на малко разум от тук нататък. Търпяла съм много повече от това, което днес причинявате. Уверявам ви, че Борисов е по-сериозен опонент и ние с него 5 години бая се "бихме". Никога в политическата си кариера не съм стъпвала в кабинет на Борисов, на Слави Трифонов и на Христо Иванов, защото разбирам политиката по друг начин". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на заседание в Народното събрание в отговор на изказвания, че БСП и ГЕРБ са в комплект

Тошко Йорданов: В момента БСП и ГЕРБ са в комплект, правейки се на опозиция

"От фактите, които се виждат през последните дни, усилията ни не биват оценявани адекватно от колегите ни, които поканихме на разговори, въпреки нашата диалогичност, търпение, призив за разум и отговорност пред държавата и народа", заяви Нинова. 

По думите ѝ "особено сложен става този призив след вчерашната позиция на "Демократична България" изобщо да не дойдат на разговори и там да заявят открито мнението си".

"Днес ще изчакаме срещата с "Има такъв народ", но докато текат тези разговори, ние разбираме отговорността, която носим в този момент за състоянието на държавата и това, което ще се случи през следващите месеци", посочи Нинова.

Мая Манолова към Нинова: Повярвах ви, че искате да работим заедно, била съм подведена

"След като президентът Румен Радев ни връчи третия мандат за съставяне на правителство, полагаме усилие да направим трайно мнозинство в парламента и редовен кабинет. Две са целите – да има работещ парламент, който да посрещне кризите, връхлитащи България и това редовно правителство да започне най-накрая истинската промяна на досегашния модел на управление", допълни тя.

"На нас ни е ясно, че не можем да държим този мандат безкрайно. След като не срещаме разбиране от т.нар. партии на протеста, сме готови да го задържим за кратко време единствено и само, за да направим тази актуализация на бюджета", каза още лидерът на БСП.
.