/ БТА
Вие много добре знаете, че бащата на Кирил Петков и Алексей Петров си бяха близки и не са го крили, и в тяхната група не са го крили. Това каза председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов пред журналисти в Народното събрание по повод думите на лидера на Бойко Борисов от по-рано днес за срещи с Алексей Петров при съставянето на правителството.

То е публична тайна“, коментира той. „Така че Бойко Борисов просто си каза истината“, посочи Тошко Йорданов. „Те с Алексей Петров се познават и се преследваха, и се арестуваха, ама Кирил Петков да не се прави на борец с мафията“, каза още той.

Борисов: Алексей Петров беше близък с бащата на Кирил Петков, търсеше варианти да се направи нещо стабилно

Във връзка със самосезирането на Софийската градска прокуратура след твърдения в медиите за нарушения при изграждането на „Турски поток“, Тошко Йорданов коментира: „Като цяло е хубаво, ама резултатът вероятно ще бъде „от умрял писмо“, както винаги“.

„Ами прокуратурата какво направи, новата реформирана прокуратура- оказа се, че снимките на Бойко Борисов с пачките и кюлчетата са фалшификат, според тях, или са недоказано истински. При положение, че дори има видео, което съответната Мата Хари ходи и снима, и съвпадат едно към едно. Всички сме в този бизнес, знаем, че видеото по-трудно ще го нагласят, така че да е на снимките“, посочи той. „Целият този панаир, същото ще бъде и за „Турски поток“. „Турски поток“ бе направен от ГЕРБ, огромна корупционна схема. Прокуратурата със сигурност ще установи, че няма проблем“, допълни Йорданов.
Биляна Иванова/БТА