14-годишен открадна кола и катастрофира в стълб на улична мрежа в Исперих. След сигнала за инцидента на една от оживените улици в града, полицаите установили, че е шофирал непълнолетен, който се води на отчет в Детска педагогическа стая.

„Лицето е познато на полицията от 2017 година, когато извършва кражба на велосипед. Той е заведен на отчет в Детска педагогическа стая. Направени са над 42 беседи с него, но явно няма голям резултат”. Това заяви пред NOVA гл. инспектор Константин Костов, началник на Районното управление в Исперих.

14-годишно момче открадна кола и се заби в стълб в Исперих

По думите му тийнейджърът е обрал хранителен магазин на 4 февруари, когато е взел сумата от 915 лева. Заловен е благодарение на много добрите камери, инсталирани от собственика.

Има над 10 провинения. Ученик е в гимназията по Селско стопанство в града. От многодетно, бедно семейство е. Родителите явно не могат да окажат голям контрол, въпреки че е говорено с тях”, посочи инспектор Костов.

По думите му младежът е взел автомобила на свой братовчед. Знаел е, че докато той е на работа, ключовете от колата стоят в жабката.
nova.bg