Тежка катастрофа край село Градево, жена е сериозно пострадала
Тежка катастрофа край село Градево, жена е сериозно пострадала / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Една жена е тежко пострадала и приета в болница след катастрофа, станала на пътя Симитли - Банско, край село Градево. Друга жена и две деца са с леки наранявания.

На десен завой движещият се в посока Симитли автомобил "Шевролет" със софийска регистрация навлиза в насрещното движение. Жената водач пътува със съпруга си и бебе на около 6 месеца. Автомобилът се врязва странично в друга кола с благоевградска регистрация, движеща се в посока Предел, в която освен водача, пътуват две жени и две деца - момчета.

При удара лекият автомобил с благоевградска регистрация излита вдясно от пътя, спуска се по двуметровия скат и предницата му се забива в градината. Пътниците и шофьорът на благоевградския автомобил излизат сами от смачканото купе. С линейка жените и двете деца на 5 и 8 години са транспортирани до Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. За другата кола не се съобщава за пострадали.

Състоянието на една от пострадалите жени при катастрофата е сериозно, съобщи Даниел Петров от пресцентъра на болницата в Благоевград. 32-годишната жена е с комоцио и със съмнения за кръвоизлив в корема. "Ако се установи, че жената наистина е изкървяла, ще се наложи тя да бъде оперирана", поясни Петров. Състоянието на другата жена и децата не е сериозно. Малчуганите са освободени след преглед.

Причините за катастрофата се изясняват.

Движението по пътя Симитли - Банско вече се осъществява нормално, след като бе въведено временно ограничение, съобщиха от полицията в Благоевград. Коли се пропускат и в двете посоки.