Софийски градски съд реши да остави Манол Николов за постоянно в ареста
Вторият обвиняем за държането на 327 килограма кокаин в апартамент в столичния квартал „Студентски град” остава в ареста, съобщават от прокуратурата. Прокуратурата му определи мярка за неотклонение "задържане под стража".

Гледат мярката за неотклонение на съучастника на арестувания с 327 кг кокаин в „Студентски град“

Тетрадка със знаци "асо спатия" е издала Манол Николов, стана ясно в Софийски градски съд. 
Същите знаци били щамповани върху част от пресовките кокаин, а почеркът в тетрадката съвпадал с този на обвиняемия. Това каза пред Софийския градски съд прокурор Павел Панов, предава NOVA.

Той настоя Манол Николов да бъде оставен за постоянно зад решетките по обвинение в съучастие. "Може подзащитният ми да е играл карти или покер", реагира адвокатката му Теодора Гинчева. Тя поиска Манол Николов да бъда освободен под домашен арест с е-гривна, защото е с няколко заболявания. Ампутиран му е и кракът. 

Задържаха съучастник на арестувания с 327 кг кокаин в „Студентски град“

Иначе Манол Николов е бил задържан в складова база в с. Горни Богров. Разследващите предполагат, че там кокаинът се обработвал преди пазара. Николов е от Тополовград, живеел там с родителите си. 

Първият обвинен за дрогата беше 31-годишния Николай Петров, в чиято квартира беше открит кокаинът. А на 24 май в колата му бяха открити други 40 кг кокаин.
nova.bg