/ ThinkStock/Getty Images
Гледат мярката на втория обвиняем за държането на 327 килограма кокаин в апартамент в столичния квартал „Студентски град”, съобщиха от Софийски градски съд.

Задържаха съучастник на арестувания с 327 кг кокаин в „Студентски град“

Манол Николов бе задържан като съучастник Николай Петров, който вече е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Извършени са претърсвания и изземвания, направени са осем ДНК-експертизи, три дактилоскопни експертизи, трасологични и графическа експертиза.

Наркотиците бяха намерени в апартамент в столичния квартал „Студентски град". Жилището е било наето от мъжа, който беше задържан преди дни в квартала с близо 40 кг кокаин в колата си.

Кокаинът в Студентски град бил нареден на три реда в трикрилен гардероб (СНИМКИ/ВИДЕО)

От МВР оценяват наркотика като изключително високо качество, а общата му стойност се равнява на десетки милиони левове. Акцията на МВР и ГДБОП е започнала в понеделник малко след 19:00 часа. Спецполицаите са влезли в апартамента на 31-годишния Петров и са открили пакетите с кокаин.

Така в рамките на няколко дни откритият наркотик в „Студентски град” стана над 360 кг. Предполага се, че дрогата е била предназначена за износ.