Николай Петров кокаин Студенски град
Николай Петров кокаин Студенски град / БГНЕС
Мъжът, хванат с над 360 килограма кокаин в столичния Студентски град, се изправи пред съда. Николай Петров беше доведен с белезници в Съдебната палата в София. 

Софийският градски съд реши, че той ще остане зад решетките. Според съда това решение е от обществено значение.

В мотивите за решението се казва, че Николай Петров сам признал на полицаите, че в колата му има наркотик. Изглеждал видимо притеснен, когато е спрян за рутинна проверка. Откритата голяма сума пари у него говори, че дрогата е била предназначена за продажба.

Доказателствата до момента също подкрепяли тезата на прокуратурата, че именно Николай Петров е съпричастен към повдигнатото обвинение.

Престъплението е с висока обществена опасност, вида и количествотона дрогата - кокаин с приблизително тегло 40 кг., говори за реална опасност Петров да извърши ново престъпление. Доказателствата по делото сочат, че в жилище на ул. "Атанас Иширков" 11, при обиск е открито допълнително голямо количество дрога. Допълнителният кокаин е намерен в апартамент, отворен с ключ, открит у Петров.

Николай Петров кокаин Студенски град
БГНЕС


Съдът намира, че към настояшия момент е наличен значителен обществен интерес за вземане на мярка "задържане под стража", като намира, че тя в най-пълна степен отговаря на нуждата на бъдещото разследване. Решението не е окончателно. При протест заседанието ще бъде на 2 юни от 10:00 ч.

Николай Петров кокаин Студенски град
БГНЕС


Първоначално мъжът е задържан с 40 килограма от наркотика, разпределен в два сака в личния му Мерцедес, при рутинна проверка на полицаи на 24 май. 
Вчера вечерта при обиск в дома му в Студентски град пък бяха открити още 320 кг от най-скъпия наркотик. 

Николай Петров кокаин Студенски град
БГНЕС