Тераса в Габрово се срути, няма пострадали
Тераса в Габрово се срути, няма пострадали / снимка: DarikNews.bg, Габрово

Тераса на крайречна улица в Габрово се срути тази нощ, няма пострадали.

Кметът на Габрово Таня Христова определи инцидента като неприятен. Тя пое отговорността в качеството си на кмет, но подчерта, че абсолютно всички, ангажирани с проекта - от неговата подготовка, изпълнение, контрол и приемане, са отговорни за случилото се.

Обектът е реконструиран по проект, финансиран по ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г. Общата стойност на договора възлиза на 3 954 375,61 лв., от които 217 570,80 лв. са средства на Община Габрово. Улицата се ползва повече от половин година, но официално бе открита от премиера Бойко Борисов пред месец.

Предстои да бъде изготвена техническа експертиза, която да провери проектното решение, качеството на вложените материали, изпълнението. За целта ще бъдат привлечени външни специалисти. За да се гарантира сигурността на хората, останалите две погледни площадки ще бъдат обезопасени. За случилото се и за предприетите действия ще бъде информирано министерство на регионалното развитие и благоустройството, съобщи кметът.

Таня Христова увери, че виновните ще си понесат наказанието. Представителите на изпълнителя на строително-ремонтните дейности са категорични, че са изпълнили проектното задание и са вложили качествени материали. Нямат обяснение на случилото се. Най-вероятно още в събота ще започнат възстановителните работи за  сметка на изпълнителя.

Други новини от Габрово