За това е сигнализира майка, чието бебе е било прието за кратко в Клиниката по педиатрия
Бебе на 9 дни е било настанено в болнична стая, в която температурата била едва 15 градуса, съобщава NOVA. За това сигнализира майката на детето, която качи и клип в социалните мрежи.

Момче е първото бебе за 2020 година в Стара Загора

Действието се развива в Клиниката по педиатрия на Университетската многопрофилна болница в Стара Загора. Анелия Драголова разказа, че се наложило синът й да постъпи в болницата след сериозно задавяне.

След настаняването им жената установила, че парното работи на определени интервали. От ръководството обяснили, че студът се дължи на авария в отоплителната система.

Проф. Петрана Чакърова, ръководител на Педиатричното отделение, обясни, че първоначално детето е било насочено към Неонатологията. Майката обаче отказала момченцето да бъде настанено там, защото не се приемали придружители.

Медикът се оплака от лошо отношение към екипа от страна на родителите на бебето. Те пък обясниха, че решили да направят случая публично достояние, за да помогнат на болницата да получи адекватно финансиране и да разреши проблемите си.
nova.bg