Темерута е криминално проявен
Темерута е криминално проявен / netinfo

Простреляният в София Радослав Иванов-Темерута е криминално проявен и е сочен за наркодилър.

На 15 февруари 2004 г. в столичния квартал "Люлин" пред апартамент в блок 416 вход А избухва самоделно взривно устройство. В апартамента заедно с родителите си живее

23-годишният Мирослав Пелтеков-Пелтека, криминално проявен, регистриран за кражби, грабежи и разпространяване на наркотици. Няма пострадали.

В СДВР за разпит са доведени шест криминално проявени лица, сред които са Димитър Вучев-Демби, Камен Преждаров-Макса, Александър Янков-Шашавия, Мартин Велков- Душманина, брат на Темерута, който с Антон Милтенов-Клюна също са викани на разпит.

Според МВР Макса и Шашавия са от люлинските дилъри на Клюна и Демби. Другите двама - Мартин Велков-Душманина и Радослав Иванов-Темерута, както и взривеният Пелтек, са от враждуващата групировка, подчинена на Златко Баретата.

На 26 октомври 2004 година Софийският районен съд гледа наказателно дело срещу Клюна, по обвинение за подбуждане към лъжесвидетелстване. В обвинителния акт се твърди, че в периода ноември 2002 г. - февруари 2003 г. Милтенов подбужда неустановен брой пъти братята Иванови да лъжесвидетелстват пред следовател.

Милтенов обещал на Иванови да им съдейства при откриване на заложна къща и обменно бюро, а съучастниците му - неустановени по делото лица - помагачи, упражнили насилие над пострадалите, като им причинили телесни повреди, когато те отказали да излъжат. Според обвинението двамата Иванови са призовани, като свидетели по делото за опита за убийство на Илиян Варсанов, което се води срещу Милтенов. Те трябвало да потвърдят, че на 16 август 2002 г., когато е извършен опитът за покушение, Милтенов постоянно се е намирал в заложната си къща.

На 24 ноември 2004 г. Радослав Иванов-Темерута е разпитан от състав на Софийски районен съд /СРС/ във връзка с делото срещу Антон Милтенов-Клюна.

През февруари 2006 г. анонимният свидетел - Велин Добрев по делото за Маргините разказва пред разследващите, че Димитър Вучев-Демби е поръчал три убийства - на конкурентите си в наркобизнеса - братята Радослав и Теодор Балеви, както и на Радослав Иванов-Темерута.

Според прокуратурата убийството на Радослав Иванов е трябвало да бъде извършено в периода юни - септември 2005 г. Най-вероятно Демби искал разстрелът на Темерута, защото той избягал от неговия лагер и започнал да пласира дрога за Пешо Щангата. На 24 февруари на Димитър Вучев е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". На 1 март 2006 г. Софийският апелативен съд (САС) постановява на Димитър Вучев-Демби мярка за неотклонение "подписка" във връзка с това обвинение. / БТА /