Телефонен терорист стреля по полицаи
Телефонен терорист стреля по полицаи / Sofia Photo Agency

Полицаи в Монтана задържаха 36-годишен мъж от село Благово, заплашвал по телефона жена.

Два дена поред 23-годишна жена от Монтана получавала на телефонния си номер заплахи от непознато за нея лице с непознат телефонен номер. Потърпевшата подала жалба в полицията. След разследване на служители на Районното полицейско управление в Монтана е установено, че заплахите са дошли от 36-годишния Ц.Е. от Благово. Установено е и местонахождението на мъжа – таванска стая на кооперация в централната градска част на Монтана.

При опитите на органите на реда да задържат извършителя на заплахите, той произвел четири изстрела с неустановено към момента оръжие. При задържането заподозреният оказал съпротива, поради което са използвани физическа сила и помощни средства.

След извършения оглед на таванската стая са намерени и иззети два мобилни телефона и шест SIM-карти на различни мобилни оператори. Извършени са още оглед, претърсване и изземване в дома на Ц.Е. в Благово, при което е иззета запалка за ръчна граната. Срещу 36-годишния мъж е образувано досъдебно производство в Районно полицейско управление – Монтана. Същият е задържан за 72 часа.

Други новини от Враца