Съюзът на офицерите и сержантите от запаса подкрепя Станишев относно МВР
Съюзът на офицерите и сержантите от запаса подкрепя Станишев относно МВР / netinfo

Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва подкрепя премиера Сергей Станишев в действията му за укрепване на държавността по повод проблемите в системата на МВР. В официална декларация съюзът осъжда негативната кампания, организирана срещу МВР, и призовава за компетентна работа от страна на прокуратурата по извеждане на истината за случващото се в системата.

В декларацията Съюзът на офицерите от запаса отрича подхода на някои генерали да изнасят информация за проблемите в МВР. Това цели да предизвика шумна кампания срещу системата и да се извлекат политически дивиденти, заяви председателят на съюза генерал Стоян Топалов.

„Неприкритите атаки и стремежи за по-малко държавност целят единствено по-слаб контрол върху управлението на държавната собственост и европейските фондове. Ние считаме, че министър-председателят единствен е в правото си да вземе политическо решение и всякакви ултиматуми към него са абсолютно неоснователни”, коментира Топалов.

Съюзът апелира към партиите и организациите да загърбят политическата борба в името на разрешаването на проблемите, както и да бъде спряно внушаването на критика, която руши общественото доверие в ефективната работа на институциите.