Състоянието на Темерута остава критично
Състоянието на Темерута остава критично / netinfo

Състоянието на простреляния снощи Радослав Иванов-Темерута остава критично, с опасност за живота. Това съобщиха от Военномедицинска академия.

Вчера 28-годишният Радослав Иванов бе прострелян с куршум в главата. Нападението бе извършено в локалното платно пред “Червеното кафене” в близост до Шесто РПУ в столичния квартал “Бъкстон”.

Междувременно в кв.”Овча Купел” бе намерен бял бус, с който са избягали стрелците и който бе опожарен.

Радослав Велков е криминално проявен, регистриран за грабежи, кражби, телесни повреди и измами. При покушението той е бил заедно с адвокатката си. По непотвърдена информация двамата са били в Шесто РПУ, за разпит на Темерута във връзка с опита за убийство на Димитър Вучев-Демби.

Стрелбата срещу автомобила на Демби стана вчера малко след 8.30 часа пред заведение „Скай лайн” в столичния квартал „Симеоново”. Демби се отърва без наранявания. Той бе разпитан в столичната полиция, а вечерта бе постановена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" по дело за грабеж на мобилен телефон и 400 лева.

През февруари тази година Димитър Вучев-Демби бе арестуван именно поради информация за готвено покушение срещу Темерута и още двама души.