Съмнения за подмяна на веществени доказателства по делото „Белнейски”?
Съмнения за подмяна на веществени доказателства по делото „Белнейски”? / снимка: DarikNews.bg, Пловдив
Съмнения за подмяна на веществени доказателства по делото „Белнейски”?
38569
Съмнения за подмяна на веществени доказателства по делото „Белнейски”?
  • Съмнения за подмяна на веществени доказателства по делото „Белнейски”?

Има съмнение за подмяна на веществени доказателства по процеса „Белнейски”, обявиха адвокатите на Лазар Колев. Те поискаха от съда да бъде назначена нова експертиза, която да изследва материала, иззет от ноктите на двете момичета.

Защитата предяви иск, ноктите да бъдат представени като веществени доказателства, но съдът в Пазарджик не уважи искането на Марковски-баща и син. Затова адвокатите бяха категорични, че вероятно има подмяна на веществени доказателства. Остават съмнения за нечестен процес и нечестно следствие, каза адвокат Марин Марковски.

Съдебният състав по делото разреши да бъдат разпитани нови свидетели. Пред съда ще застанат пастирът Георги Демиров, синът на настоящия депутат и бивш заместник-министър на транспорта Георги Петърнейчев - Атанас, специалист по полови болести, пазарджишкият бизнесмен Борислав Даскалов, Рашид Хасанов, служители на пазарджишката полиция. След като бъде подложен на разпит и Атанас Стоилов, който е бивш заместник-кмет на Пещера, ще бъде преценено дали да се разреши експертиза на видеото от курорта „Свети Константин”, в което се виждат две момичета със ски-екипи, които се разхождат, реши още съдът. Пред съда ще застане и бащата на Лазар Колев, който ще бъде призован принудително.

Съдът прие да бъдат представено свидетелството за съдимост на ключовия свидетел по делото Владимир Славов-Иширковеца. Искането за видеоконферентна връзка с експерти от Австрия и Англия, съдът счете за основателно.

Пазарджишкият Окръжен съд остави без уважение искането на адвокатите да бъде призована като свидетел Нина Стаматова. Тя е заявила в рамките на досъдебното производство, че сводник й е казвал, че познава сестрите Белнейски. Става въпрос за проституция и за много пари, обяви адвокат Марин Марковски.

Прокурорът по делото Димитрия Ганчева обяви, че пледоариите на адвокатите на Лазар Колев внушават тезата, че има пропуски в разследването  по случая, а това не  отговаря на обективната истина. Следващите заседания по делото са насрочени за 23 и 24 март 2011 г.