Срещу 25-годишния млад мъж вече има повдигнати обвинения
Днес изтича 72-часовата мярка за задържане на младежа, арестуван заради хвърлена бомбичка по време на мача ЦСКА-Левски на 18 април, която рани двама служители на МВР. Сега Софийският градски съд ще решава дали да го остави за постоянно под стража.

Младежът е обвинен за нанасяне на тежка телесна повреда на повече от един служител на МВР и за хулиганство. Ако бъде признат за виновен, може да получи наказание от 5 до 15 години затвор.

Полицаи пострадаха при кървав инцидент на дербито между ЦСКА и Левски

След няколко дневно издирване 25-годишният Йордан Исаев сам се предаде в полицията късно вечерта в събота. Преди това младежът опитал да се укрие, но като размислил, придружен от адвокат, сам признал за стореното. Пред униформените служители разказал, че бомбата и маската, която сложил на лицето си, му били дадени от непознат човек.

От СДВР уточниха, че още в петък установили самоличността на бомбаджията. Разпознат бил от видеозаписите от камерите на стадиона по татуировка на крака.

Хулиганът, хвърлил бомбичка на вечното дерби, се предал сам на полицията (ВИДЕО)

"Установихме контакт с него. Той имаше желание в рамките на другата седмица да се предаде, но предприехме такива действия. Той дойде вчера в СДВР с адвокат и направи пълни самопризнания. Първите му думи бяха, че съжалява за стореното", заяви след ареста шефът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов

Задържаният за кървавия инцидент на стадиона до момента не е бил известен на органите, няма криминално досие и не е осъждан. Близък е до твърдото ядро на агитката на Левски и често посещавал мачове на отбора.

Оперираха успешно ранената по време на дербито ЦСКА-Левски полицайка (ВИДЕО)

Инцидентът стана в сряда на почивката между полувремената в супер сблъсъка от 30-ия кръг на Първа лига между ЦСКА и Левски, игран на националния стадион "Васил Левски".

От Сектор "Б" беше хвърлена самоделна бомбичката, която счупи стъклена врата на един от изходите на стадиона и рани двама униформени служители - 24-годишната Гергана Зашева и колегата й Петър Иванов.

Как се вкарват бомбички на стадиона?

Гергана Зашева претърпя сложна операция в столичната болница "Царица Йоанна-ИСУЛ". Лекарите предупредиха, че едва след няколко месеца ще се разбере дали зрението й ще се възстанови напълно. Колегата й Петър Иванов се отърва по-леки наранявания и без болничен престой. Дни след инцидента той призова привържениците, които правят тези неща, "да се замислят, че там в публиката може да е и техен роднина”.