Съдът остави в ареста Стефан Кленовски и Юлиан Ковачки
Съдът остави в ареста Стефан Кленовски и Юлиан Ковачки / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Софийският районен съд остави в ареста Стефан Кленовски, обвинен в използването на фалшива лична карта. Първоначално Кленовски беше арестуван като един от издирваните в рамките на операция „Шок”. Тогава той беше пуснат от градския съд под домашен арест, въпреки обвиненията, че е част от престъпна група, която координира и поддържа криминална дейност в Италия.

Ден по-късно Кленовски беше задържан отново заради подправения си документ за самоличност. Експертизата по случая посочва, че личната карта е издадена на Емил Николов. Имената обаче са изтрити и заменени с тези на брата на Кленовски - Йордан. На поставената снимка обаче се вижда лицето на обвиняемия Стефан.

С мярка задържане под стража остава и Юлиан Ковачки, обвинен за буйстване в столично заведение. Той е един от заподозрените за скорошните палежи на автомобили в столицата и също беше освободен и повторно арестуван преди дни.

Ковачки отрече да е буйствал, а просто му е било лошо от много изпит алкохол. Съдът обаче отчете, че той вече има условна присъда за хулиганство и го остави в ареста. И двете решения могат да бъдат обжалвани.