Софийският градски съд остави в ареста Колин Колев. Той бе задържан по обвинение за участие във въоръжен грабеж на 15 ноември миналата година.
При инцидента, станал до голям столичен търговски център, бе обран инкасо автомобил и бяха откраднати над 5 милиона лева.

По-рано днес стана ясно, че по делото има разпит на свидетел с тайна самоличност. Той е един от хората, които Колев повикал в началото на 2022 година. Пред разследващите мъжът разказа за случилото се. Именно тайният свидетел е разказал как е станал обирът на инкасото. Така, чрез разпита на свидетеля и след видеотехническа експертиза, става известно, че петимата нападатели били в дълги черни роби, маскирани и с ръкавици. 

На колите са били поставени крадени украински номера. След обира до МОЛ-а нападателите тръгнали към паркинга на голяма столична болница, след което завили по черен път. Там имало оставени други коли.  

Разкрит е най-крупният грабеж у нас, повдигнати са и обвинения на трима души

Съдът посочи, че по делото има редица разпити на свидетели, които описват какво се е случило. Макар и косвени, доказателствата са достатъчни за нуждите на мярката.

Освен това, макар да няма опасност да се укрие, става дума за тежко престъпление, извършено след предварително създадена организация. Използвано е огнестрелно оръжие, физическа сила и е открадната голяма сума, мотивира се съдът. 

Решението може да бъде обжалвано.
Димитър Абрашев/БТА