Съдът остави в ареста Алексей Петров
Съдът остави в ареста Алексей Петров / Sofia Photo Agency
Съдът остави в ареста Алексей Петров
32376
Съдът остави в ареста Алексей Петров
  • Съдът остави в ареста Алексей Петров

Софийският градски съд остави в ареста Алексей Петров. Повече от 8 часа продължи заседанието относно мярката за неотклонение на бившия сътрудник на ДАНС.

Защитата на бившата Барета обясни, че той вече не е част от „Октопод"-а. Това означава, че обвиненията, които бяха за склоняване към проституция, източване на комбината „Кремиковци", пране на пари и други финансови престъпления вече са снети, а срещу него остава единствено обвинението за ръководене и организиране на престъпна група, занимаваща се с рекет и изнудване. Прокуратурата отрече тези твърдения на адвокатите, като каза, че срещу Алексей Петров остават обвиненията за лидерство на голямата престъпна група.

Наблюдаващият прокурор Светлозар Костов обясни, че това отделно обвинение за рекет и изнудване срещу Петров представлява изваждане и прецизиране на част от материалите по голямото дело „Октопод".

Магистратите прецениха, че има опасност, ако бъде освободен от ареста, Алексей Петров да извърши ново престъпление. Също така има обосновано предположение за авторство на престъплението. Все още не е ясно дали голямото обвинение „Октопод" е в сила или ще отговаря единствено за рекет.

От февруари Алексей Петров многократно се опитва да излезе от ареста.

Решението на Софийския градски съд може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.