Свързаният със Земунския клан Йовица Лукич е починал
Свързаният със Земунския клан Йовица Лукич е починал / снимка: Sofia Photo Agency

Свързаният със Земунския клан 30-годишен Йовица Лукич, който беше ранен в главата при престрелка в столичния жк "Белите брези" в средата на месец юли, е починал тази нощ в МВР-болница, съобщиха за Дарик от МВР. Освен Лукич при стрелбата преди близо два месеца пострадаха Мария Рогошич и Жарко Момчилович, както и 6-месечното дете на сръбската гражданка.

Сърбинът Йовица Лукич, който почина снощи се подвизаваше в България с фалшив паспорт на македонеца Методи Досев, който има и българско гражданство и от години живее и работи в САЩ. За Лукич бе установено, че има две присъди - една за трафик на наркотици и една за насилствено поведение в Сърбия. Лукич е издирван от Интерпол.

Другият ранен при стрелбата Жарко Момчилович също бе с фалшив паспорт на името на Игор Момировски. Той също е криминално проявен, има присъда от съда в Крушовац за трафик на наркотици.

Третата пострадала при стрелбата в Белите брези беше Мария Рогошич. След инцидента се появиха информации, че 6-месечното бебе на жената е син на лидера на Земунския клан Ненад Миленкович. След престрелката в квартала в апартамента на чужденците бяха открити незаконно оръжие и наркотици.