Стреляха по Демби
Стреляха по Демби / netinfo

Неизвестни мъже са стреляли тази сутрин малко преди 9 часа срещу Димитър Вучев – Демби пред заведение в столичния квартал „Симеоново” съобщиха за „Дарик” от МВР. Стрелбата срещу автомобила на Демби, марка „Ауди” е станала пред столичното заведение „Скай лайн”. Според информация на „Дарик” Димитър Вучев не е пострадал.

След покушението Демби е бил закаран към Института за спешна медицинска помощ „Пирогов”, където е прегледан и е установено, че няма никакви сериозни наранявания. Името на Димитър Вучев-Демби се свързва с редица разследвания на атентати, покушения, наркотрафик и побои. През септември 2001 година Димитър Вучев-Демби и Антон Милтенов-Клюна са обявени за издирване за убийството на столичния наркотрафикант Леонид Фотев - Льоня Джуджето и приятелката му, както и за престрелката в "Иваняне", при която са убити Петър Петров-Кюстендилеца и Христо Стефанов.

Демби беше арестуван за стрелбата срещу наркодилъра Илиян Версанов, извършена на 16 август 2002 година пред ресторант “Двете халби” в кв. "Белите брези" в София. На 12 септември 2004 година стрелба, мишена на която е бил Демби, затвори за няколко часа тунела към ж.к. “Люлин”. Той се е движил в личния си автомобил – “Мерцедес”, когато от други две коли откриват стрелба по него. В автомобила пътуват и двама охранители на Демби. При инцидента нямаше пострадали.

На 12 юли 2005 г. лек автомобил „Ауди А6” се взриви в движение на около 2 км от Костенец. Тогава бяха ранени четирима души от охраната на Демби - Георги Начев, Иван Иванов, Христо Кънчев и Пламен Дойчинов. Те пренасяли взривното устройство, което избухнало.

На 9 ноември 2005 г. Димитър Вучев-Демби бе задържан от полицията в Студентски град в рамките на операция "Респект". Той беше на разпит в 7-мо РПУ в столицата заедно с охраната си, която е била въоръжена, след което беше освободен.