/ Thinkstock/Getty Images
Делчо Рашков за стрелбата в Лозенец
94940
Делчо Рашков за стрелбата в Лозенец
Младата жена, по чийто апартамент са нанесени щети при стрелбата
  • Делчо Рашков за стрелбата в Лозенец
  • Младата жена, по чийто апартамент са нанесени щети при стрелбата
Пиян мъж стреля по прозорците на младо семейство с малко дете в столичния квартал „Лозенец”. Изстрелите дошли от заведение, намиращо се срещу жилището на семейството, в което, по думите на съседи, още от предната вечер се вихрел шумен купон. При стрелбата за щастие няма пострадали, а стрелецът е задържан.

Сигналът за инцидента е подаден малко след 13:30 ч. По разкази на съседи от квартално заведение излязъл мъж във видимо нетрезво състояние и открил безразборна стрелба. Два от куршумите рикоширали и попаднали в прозорците на младо семейство, което живеело отсреща, разказа за Дарик Делчо Рашков, който работи в същата сграда.

Офисът, в който е служител, се намира два етажа над кафене, откъдето идвали по думите му изстрелите. При стрелбата са уцелени прозорците на апартамент на младо семейство. "Не знам дали са били насочени нарочно или случайно, всичко е просто интерпретация", каза Рашков, като обясни, че не познава семейството, но го определи като нормално. По думите му нямало изгледи стрелбата да е насочена срещу него.  

Младата жена, която живее в апартамента, разказа, че за щастие детето й не е било вкъщи по време на стрелбата. Казала на мъжа си да се пази. "Аз му казвам "Пази се, стрелят". Той стои на масата и в следващия момент се дръпна назад, преместихме се към коридора. Аз даже въобще не осъзнавах, че и двата ни прозореца са счупени. Помислихме, че е въздушна пушка. Оказа се, че са истински куршуми", разказа тя. Младата майка сподели, че детето й не е било вкъщи по време на стрелбата.

"Аз съм убедена, че е от заведението, има двама пияни, от снощи се пие и е стрелял. Но аз не съм го видяла. Тук има няколко частни ясли и водят деца в парка, минават и деца, и  всички се страхуват да подадат сигнал срещу това заведение, защото вътре, доколкото разбрахме, не са случайни хора и се ползва за частни партита", твърди жената.

Делчо Рашков също потвърди, че още от предната вечер от заведението е звучала силна музика, а в него редовно се събирали „младежи с лъскави коли”.

За стрелбата е задържан 30-годишен мъж, като самоличността му към момента не е установена. По данни на МВР той е стрелял с притежавано законно оръжие. Причините за стрелбата все още се изясняват.