Стоянов се държи неприемливо, според Калфин
Стоянов се държи неприемливо, според Калфин / netinfo

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин определи като недопустимо и неприемливо поведението на евронаблюдателя от "Атака" Димитър Стоянов и квалификациите, които е употребил към унгарската представителка в ЕП Ливия Ярока. Това каза в кулоарите на парламента Калфин в отговор на журналистически въпрос.

Съответната парламентарна група и Народното събрание имат правомощия да оттеглят евронаблюдател, посочи Ивайло Калфин. Не е за първи път това, което прави Димитър Стоянов в ЕП, но той като всеки депутат е свободен да изразява мнението си по въпрос, който реши, допълни външният министър.

Попитан какви биха могли да бъдат последствията за страната ни, Калфин каза, че те са свързани с цялата представа за България и физиономия на страната, които се изграждат. "Тук и не става въпрос да крием нещо, очевидно имаме такива екземпляри в държавата като г-н Стоянов", допълни вицепремиерът.

На въпрос дали ще бъдат променени критериите за евродепутатите, външният министър посочи, че това решава избирателят. Следващата година ще има избори за евродепутати, искрено се надявам българските избиратели да проявят достатъчно разум и да изберат хора, които действително знаят за какво са там и могат да защитават интересите на страната си, каза Калфин.