Стоянов: СДС излиза от омагьосания кръг на интригата в дясно
Стоянов: СДС излиза от омагьосания кръг на интригата в дясно / netinfo

Категорично излизаме от омагьосания кръг на дясноцентристката интрига. Това каза лидерът на СДС Петър Стоянов на семинар "Европейски доходи и нови работни места", организиран от СДС и Европейската народна партия /ЕНП/.

По думите на Стоянов СДС ще посвети цялата 2007 година на конкретни политики. Освен критика на всичко лошо, което прави тройната коалиция, искаме да представяме добрите алтернативи, каза той. Стоянов посочи пет чувствителни области, в които СДС може да предложи експертиза - здравеопазване, образование, борба с раздутия чиновнически апарат и корупцията, възможности за усвояване на средствата от европейските фондове, сигурност.

И изборите за Европейски парламент, и изборите за местна власт трябва да са подчинени на правенето на тези конкретни политики, смята Стоянов.

Стоянов не коментира утрешното учредяване на ГЕРБ. Интересът ни през цялата следваща година ще е насочен към други събития, каза Стоянов. По думите му средата в българската политика е високо конкурентна, като най-висока степен на конкуренция може да се забележи в дясно - центъра.

Той подчерта, че истинската конкуренция не трябва да бъде в областта на интригата и на политическата идеология, а в областта на конкретните политики. Според Стоянов именно това ще заведе повече българи пред урните.