Това, което чухме вчера, е, че има напредък в тази посока, заяви депутатът от ДБ
Ако се стигне до разговора за министри, значи има напредък по пътя за съставяне на кабинет. Засега има само заявка, че е минат първият етап. Това коментира депутатът от ДБ Стоян Михалев  в предаването „Здравей, България” по NOVA.

„Вчера бяхме на среща, на която бяхме информирани как върви основната колизия между ПП и ИТН. Това е предпоставката, от която зависи дали изобщо може да се стигне до парламентарно мнозинство, което да подкрепи един бъдещ кабинет. Това, което чухме, е, че има напредък в тази посока. До каква степен е – ще разберем. Надявам се егото да бъде изтеглено назад. Залогът е наистина голям”, заяви Михалев.
Относно антикорупционния закон, Михалев заяви, че това е сериозно законодателство, а не някакво „законче”, което може да се използва за тест, кой ще застане зад него.
Той коментира и имената в един бъдещ кабинет.

Нинова: Светят ми всякакви лампи, но целта е да гарантираме сигурност на България

„Опцията отиване на избори е през цялото време на масата. Ако някой от преговарящите се опитва да слага имена от провокативна гледна точка, очевидно казва: „Дайте да ходим на избори”, коментира Михалев.
„Трябва да се търси консенсус. За да стигне до нашата подкрепа, ние също трябва да извървим един път, не е просто така в парламентарната група да си решим нещо. Първо трябва да видим програмата, да разберем какво са се споразумели, след което да питаме нашите структури. Не забравяйте, че ДБ е от три политически субекта”, припомни Михалев.

Според депутата третият мандат е кризисен. „Това е поправителен изпит”, каза Михалев. А без парламент страната не може противодейства на кризите, които ни очакват.

„Залогът е по-голям от дребнотемието. Лавина от кризи би последвала от изборите”, смята депутатът.

Повече гледайте във видеото. 
NOVA