"Ще работим почтено при спазване на законите". Това каза новият служебен министър-председател ген. Стефан Янев на официалната церемония в Гербовата зала по представянето на структурата, състава и приоритетите на служебното правителство от президента Румен Радев.

Кой е Стефан Янев?

"Залагам целия си авторитет за това, че ще работя почтено при спазването на върховенството на закона и в интерес на обществото.
Благодаря за доверието. Да бъда служебен министър-председател е висока чест, но и огромна отговорност.

БТА

Аз съм човек, който не дава напразни обещания, но залагам целия си авторитет, жизнения си опит, градени с години за това, че ще работя почтено при спазването на върховенството на закона и в интерес на обществото. Това ще очаквам и от служебните министри“, заяви Янев.

Радев: В служебния кабинет влизат доказани експерти

Той заяви, че ще работят заедно и в полза на гражданите. „Наш основен приоритет е организирането на свободни, честни и демократични избори при стриктно спазване на законовите разпоредби.

БТА

"Очаквам всички институции да работят синхронизирано. Кратък е периодът за работа на служебното правителство. Не мога да се ангажирам, че ще успеем да решим трупаните през годините проблеми“, каза още служебният премиер.

БТА

„Световната пандемия предизвика една комбинирана здравна, икономическа и световна криза в цял свят, от което България не е изключение. Единственият начин за справяне с подобни кризи е обединението на нацията.

Служебният кабинет: Правомощия и разлики с обикновеното правителство

Ще работя, за да подадем ръка и да възстановим диалога с българския бизнес, включително по отношение на малкия и средния, който е особено засегнат от COVID пандемията“, добави Янев.

БТА

„Отдавам заслужена благодарност към здравния сектор, който вече повече от година полага усилия за овладяване на кризата и в помощ на българските пациенти.

БТА

Заедно със здравната гилдия благодаря и на българските учители, защото здравето и образованието са основните ценности на едно развито общество. Мотото на нашия кабинет ще бъде почтеност, прозрачност и професионализъм“, каза още новият служебен премиер.