Станислав Христов: Има грешки в експертизите на Белнейски и Чората
Станислав Христов: Има грешки в експертизите на Белнейски и Чората / Sofia Photo Agency
Имам доказателства, че експертите, работили по експертизите на сестрите Белнейски и Ангел Димитров – Чората, са направили груби грешки, което е попречило на разследването. Това каза в сутрешния блок на Дарик радио шефът на Съдебна медицина към Александровска болница Станислав Христов.

Той беше обвинен от прокуратурата, че е взимал нерегламентирано тъкани и кости от починали, чиито тела са били в Съдебна медицина за аутопсия. По думите му експертите, които са направили тези грешки, стоят и зад неговото обвинение.

Ето какво още каза той в „Дарик кафе”:

Имаме доказателства, които ще представим в съответен момент. Трябва да се докаже, и това се доказва от съответния дознател, че експертите, които са избрани, са непредубедени и няма възможност да бъдат предубедени, когато им се възлага дадена експертиза.

Тоест, вашите доказателства са, че експертите работили по случая със сестрите Белнейски и Чората, са били предубедени.

Не само там са грешките, има и други случаи, които ще бъдат представени по съответния ред, със съответни доказателства. Аз лично съм участвал в доста експертизи, които са не само лично мои, които са доказвали техни пропуски.

Доц. Христов, налагало ли ви се е вие и вашият екип да нарушавате правилата за взимане на тъкани? Последно това беше обвинението срещу вас.

Казахте правилно тъкани, не се касае за органи. Нито аз, нито член от моя екип, нито членове от екипите в цялата страна са нарушавали този закон.

Цялото интервю четете тук.